12 Temmuz 2013 Cuma

Bisküvili İncir Tatlısı Ramazan Özel 4. Gün


Bisküvili İncir Tatlısı

Malzemeler;
1 paket pötibör bisküvi
1 paket vanilyalı puding
1 paket krem şanti
10 adet incir
1 çay bardağı ceviz içi
Pekmez

Yapılışı;
İncirleri ılık suda 1 saat kadar bekletin.
Vanilyalı pudingi tariften 1 bardak eksik sütle hazırlayın. Ocaktan alıp içine toz krem şantiyi ekleyerek mikserle çırpın. Orta boy bir borcama bir sıra pötibör bisküvi dizin. Üzerini pudingin yarısıyla kaplayın. Bir sıra daha bisküvi dizerek kalan pudingle üzerini kaplayın. İncirlerin saplarını ayıklayıp, küp küp doğrayın. Tatlının üzerine gelişigüzel olarak ceviz ve incir serpiştirin. En az 4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis öncesi pekmezi ip gibi üzerine gezdirerek tatlınızı hazırlayın.


Afiyet olsun..

Geçen sene bugün ne yayınlamışım?
İncir Uyutması

6 yorum:

  1. yaz için nefis bir tatlı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Nasil guzel bir lezzet sevdigim hersey icice ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor. Değişik bir tarif.

    YanıtlaSil
  4. Bizim istediğimiz :
    -Bisküvileri kır.
    -İçine 2 bardak süt koy
    - İncirleri ıslat içine küp küp doğra
    - Fındık koy kuru üzüm koy hepsini bulamaç yap.
    -2 paket krem şanti koy
    Bunu yapar mısınız ? görünümünü merak ediyoruz ? lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  5. -Bisküvileri kır
    -Fındık kuru üzüm ve incirleri ıslayıp küp küp doğra onu da koy bulamaç yap
    -Krem şanti üstüne dök. Bu nasıl olluyor görünümünü merak ediyoruz lütfen yardımcı olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam;) en yakin zamanda size donucem insallah;)

      Sil