Acılı Ezme
Malzemeler;
1 adet domates
2 adet salatalık
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
Çeyrek demet maydanoz
Bir kaç dal taze nane
Bir diş sarımsak
Limon suyu, nar ekşisi, tuz
Yapılışı;
Domates ve soğanı ayrı, kalan diğer malzemeleri birlikte robotta çekin. Hepsini bir kaba alıp, limon suyu, nar ekşisi ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Et ve tavuk yemeklerinin yanında afiyetle tüketin.
Acılı ezmeyi daha acı yapmak için biber salçası ekleyebilirsiniz. Eğer ezmeniz çok sulu olursa ince delikli bir süzgeçle veya mutfakta kullandığınız temiz bir tülbentle süzebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Geçen sene bugün ne yayınlamışım?
İştah açıcı, hani sanki iştahlar çok kapalı gibi:))
YanıtlaSilEllerine sağlık. Hayırlı iftarlar..