Zeytinyağlı Barbunya
Malzemeler;
1 kg taze barbunya
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı;
Barbunyaları ayıklayın, soğanı yemeklik, havuç ve patatesi de zar şeklinde doğrayın. Soğanı, sarımsak ve küp şekerle yağda şeffaflaşana kadar kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kalan malzemeleri ekleyip 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek pişirin. Eğer su az gelirse su ilavesi yapın. Soğuk servis yapın.Taze barbunya değilse bir gün önceden suda bekletip aynı şekilde pişirin. Ben bugüne kadar barbunyayı maydanozsuz yiyenlerdendim, yakışmaz diye. Bu kadar mı yakışırmış.. Yemeyenlere denemelerini tavsiye ediyorum..
Afiyet olsun..
Günün duası:
Ya İlahi! Bize bu ayrılıkların hikmetini anlamayı nasip eyle..
Canım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok severim. Nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSilKuru barbunyayla nasil pisirebiliriz?
YanıtlaSilKuru barbunyayi bir gun onceden suda bekletin, ertesi gun bekleme suyunu dokerek ayni sekilde pisirebilirsiniz..
SilBeni tanıyanlar en çok sevdiğim zeytinyağlı yemeğin barbunya olduğunu bilir:))ellerineze sağlık sevgiler
YanıtlaSilçok severek yerim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil