7 Ağustos 2012 Salı

Zeytinyağlı Barbunya Ramazan Özel 19. Gün


Zeytinyağlı Barbunya

Malzemeler;
1 kg taze barbunya
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı;
Barbunyaları ayıklayın, soğanı yemeklik, havuç ve patatesi de zar şeklinde doğrayın. Soğanı, sarımsak ve küp şekerle yağda şeffaflaşana kadar kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kalan malzemeleri ekleyip 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek pişirin. Eğer su az gelirse su ilavesi yapın. Soğuk servis yapın.
Taze barbunya değilse bir gün önceden suda bekletip aynı şekilde pişirin. Ben bugüne kadar barbunyayı maydanozsuz yiyenlerdendim, yakışmaz diye. Bu kadar mı yakışırmış.. Yemeyenlere denemelerini tavsiye ediyorum..

Afiyet olsun..

Günün duası:

Ya İlahi! Bize bu ayrılıkların hikmetini anlamayı nasip eyle..


6 yorum:

  1. Çok severim. Nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Kuru barbunyayla nasil pisirebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru barbunyayi bir gun onceden suda bekletin, ertesi gun bekleme suyunu dokerek ayni sekilde pisirebilirsiniz..

      Sil
  3. Beni tanıyanlar en çok sevdiğim zeytinyağlı yemeğin barbunya olduğunu bilir:))ellerineze sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok severek yerim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil