8 Ağustos 2012 Çarşamba

İrmikli Nohut Çorbası Ramazan Özel 20. Gün


Nohut Çorbası

Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı irmik
1 adet küçük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, su

Yapılışı;
Tereyağını düdüklü tencerede eritin. Bütün malzemeyi ekleyerek nohutlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra blendırdan geçirin. Çıtır ekmeklerle servis yapın.
Suyu ilk önce üzerini 2 parmak geçecek kadar koyun, blendırdan geçirdikten sonra duruma göre sıcak su ilavesi yaparsınız. Çok da herkesin sevebileceği lezzette olmayabilir, mesela misafir riski almadan önce kendiniz deneyin.

Afiyet olsun..

Günün duası:

Allahım lutfet ki, toprak gibi herşey üstüne bastığı halde, hiçbir şeyini esirgemeyip, kendine verileni başkasına verenlerden olalım. (Maalesef duanın sahibini bilmiyorum.)

4 yorum:

  1. amin..ellerine sağlık canımm..sevgiler..hayırlı geceler:))

    YanıtlaSil
  2. Çok değişikmiş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. nohutlar haşlandıktan sonra blenderdan geçirildiğine göre....bütün nohutlar püre haline gelmiş olmalı mı çorbada...tane kalmayacak mı? irmik ve çorba merak ettim yapmalıyım kesin...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet irmik de nohut da kayboluyor çorbanın içinde. Süzme mercimek kıvamında oluyor, küçük çocuklar çok güzel içiyor ama büyüklere tat pek lezzetli gelmeyebilir..

      Sil