Tavuklu Gül Böreği
Malzemeler;
3 adet yufka
1 adet haşlanmış göğüs
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber
Yapılışı;
Tavuk göğsünü didikleyin tuz ve karabiberle karıştırarak harmanlayın ve içi hazırlayın.
Un ve tereyağını çelik bir tencerede tel çırpıcıyla kokusu çıkana dek kavurun. Tavuk suyunu ekleyerek kısık ateşte akışkan bir beşamel sos kıvamını alana kadar karıştırarak hazırlayın.
Yufkaların hepsine aynı işlem uygulanacak. 1. yufkayı zemine serin, üzerine beşamel sostan gezdirip yufkanın her yerine eşit şekilde dağıtın. Tavuğun üçte birini gelişi güzel serpiştirerek yufkayı dörde bölün. Her birine gül böreği şekli vererek tepsiye alın. Yumurta sarısı sürüp susam - çörek otu serperek 180 - 200 derecede altı üstü kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...
toz değil ama ince ceviz eklenince de çok güzel oluyor...karabiber bu börekte tavugun kokusunu kırdığı için mutlaka gerekli...tarifinizdede var....çok güzel olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilmis gibi börek çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık....
YanıtlaSilnefis olmuş,sanki mis gibi kokusu geldi burnuma.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilgörüntü harika ellerine sağlık..
YanıtlaSilvallahı dehset gozukuyor elınıze saglık
YanıtlaSilOfff böreklere hiç dayanamıyorum ben.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler;
Olsa da yesek,...Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkedidili bisküviler yumuşuyormu diye sormuşsunuz. evet gayet güzel yumuşuyorlar... hindistan cevizi ve elmayla da çok yakışıyor. ama kırmızı tatlı elma olması daha iyi olur...
YanıtlaSilo zaman şimdiden afiyet olsun....
YanıtlaSilbörek nefis ellerine sağlık canım.sevgiler
YanıtlaSilÇok lezzetli bir börek paylaşmışsınız. Ellerinize sağlık, iyi hafta sonları..
YanıtlaSiltavukla çok aram olmasada böyle börek-krep gibi şeylerde çok seviyorum:)
YanıtlaSilellerinize sağlık.
Börekler nefiss görünüyorlar.Tavuklu çok lezzetli olduğuna eminim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Sevgiler.