Malzemeler;
4 - 5 adet orta boy patates
3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı haşlanmış mısır1 çay bardağı doğranmış sosis, pastırma veya sucuk
Dere otu - maydanoz
İsteğe bağlı rendelenmiş havuç, kornişon turşu, zeytin
Tuz
Yapılışı;
Patatesleri dağılacak hale gelene kadar haşlayın. Süzerek bir kap içerisine alın. Tereyağı ve süt ekleyerek patates eziciyle veya blendırla püre haline getirin. Hala sıcakken kaşarı ekleyin karıştırarak eritin, kalan tüm malzemelerle birlikte ezmeden karıştırın. Hafifçe yağlanmış porsiyonluk fırın kaplarına bölüştürün. İsterseniz üzerine tekrar rendelenmiş kaşar koyarak 180 derecede 10 dk. kadar fırına verin. Ya da sade olarak fırınlayıp ketçap mayonezle servis yapın.
Afiyet olsun...
Oyyyy oyyy oy ne güzel görünüyor.
YanıtlaSilsakinleşme yemeğimdir kumpir benim, ne zaman ki dertliyimdir, hamburgere sarılacağıma kumpire koşarım bir çırpıda... kumpir iyi gelir, huzur verir muhteviyat patates ne de olsa:) ellerine sağlık!
YanıtlaSilpatatesin her türlüsünü çok severim.ellerine sağlık canım.harika olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilnasılda güzel patates rengi o öyle...canlı gibi ...ellerinize sağlık...enfes görünüyor...
YanıtlaSilOh nefis!tek kişilik lezzet:)ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSunumada ve patates suflesine bayıldım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
bayılırım kumpire ellerine sağlık..
YanıtlaSil