23 Şubat 2011 Çarşamba

Krem Şantili Havuçlu Kek

Krem şantili Havuçlu Kek

Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2.5 - 3 su bardağı un
1 su bardağı ceviz içi
2 adet rendelenmiş havuç
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı;
Irmak'ın diş buğdayından bir tarif. Düş Bahçesi'nden alıntılıdır...
Bütün malzemeleri oda sıcaklığına getirin. Yumurtaları bir fiske tuzla 2 dk. kadar çırparak köpürtün, şekeri ekleyerek krema kıvamını alana dek yaklaşık 2 - 3 dk. kadar çırpmaya devam edin. Süt ve sıvı yağı ekleyerek hafifçe karıştırın.Un, kabartma tozu, vanilya, zencefil, zerdeçal ve tarçını eleyin. Karışım kıvam alana kadar karıştırın. Rendelenmiş havuç ve cevizi ekleyin, karışımın her yerine eşit şekilde dağıtın. 180 derecede kürdan testinden geçene kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.

Krem şantiyi bir tatlı kaşığı tarçın ilavesiyle hazırlayın. Kekin üzerini krem şantiyle kaplayın. Kaşığın tersiyle şekil verin, ceviz serpiştirerek sunuma hazır hale getirin. 

Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. offf offf içinde nelerde var. cok guzel gozukuyor allahtan bugun davete gıdıcez yoksa mecburen bu tarıfı yapmak zorunda kalıcaktım:) elıne saglık

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Harika görünüyor.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sğalık cnaım içinde yok yok ..eminim nefis olmuştur tadı:)

    YanıtlaSil
  6. Pastalara hiç dayanAmıyorum ben yaww.nEFİS GÖRÜNÜYOR OLSADA YESEM ŞİMDİ :)

    ellerine kollarına sağlık canım.

    YanıtlaSil