Çikolatalı Tart
Malzemeler;
1.5 paket yulaflı bisküvi
100gr eritilmiş tereyağı
1 paket krema
160 gr çikolata
Yapılışı;
Bisküvileri robotta toz haline getirip tereyağıyla karıştırın. Küçük bir kalıbın tabanına düzgünce bastırıp sıkıştırarak yayın. Derin dondururucuda bekletin. Kremadan yarım çay bardağı kadar ayırın. Kalan kremayı kaynatmadan bir tencerede ısıtın ve çikolataları kırarak üzerine ekleyip, karıştırarak eritin. Bisküvi tabanının üzerine dökün. Buzdolabında soğutun, üzerini süsleyerek servis yapın.
Dilimlerken bozulmaması içim önemli olan, krema miktarının çikolata miktarını geçmemesi. En fazla çikolatayı çok ya da ikisini de eşit miktarda kullanın.
Çok beğenirim kendisini, Seda Yetişkin Taşkın'dan alıntıdır..Afiyet olsun..