30 Mart 2012 Cuma
Elmalı Muhallebi Kupları
Hafta sonunu tatlı karşılayalım..
Elmalı Muhallebi Kupları
Malzemeler;
2 adet elma
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz içi
3.5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
Vanilya
Yapılışı;
Elmaların kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Bir tavada esmer şekerle birlikte yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan alıp ceviz ve tarçın ilavesiyle karıştırın. Yarısını kupların dibine 1'er yemek kaşığı paylaştırın diğer yarısını soğumaya bırakın.
Muhallebi için öncelikle toz malzemeleri çırpıcıyla karıştırın, daha sonra yumurta ve sütü ekleyerek iyice çırpın. Muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca vanilya ilave ederek muhallebiyi tamamlayın ve elmalı kupların üzerine dilediğiniz miktarda paylaştırın. Kalan elmayla üzerlerini süsleyin. 3 - 4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun..
geçen kızımla yaptık biz de bu tatlıdan. ben bayılıyorum. eline sağlık.
YanıtlaSilTatlı tatlı diye kıvranan babama yapabilirim bu tarifi, çok lezzetli ve hafif...
YanıtlaSilEllerine sağlık
mükemmel görünüyolarr hepimizzz şu moddayızz ayyyyyyyyınnnnnnn;-)
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilbende tatlıdan çok orkideye takılı kaldım....bizim ofiste 6 tane var ve 1 tanesi açtı...:((((....ankaranın soğuğu onu da üzdü sanırım...bende hafta sonu tatlı yapmayı planlıyorum....ellerinize sağlık
YanıtlaSilne güzel kombinasyon yapmışın,içim açıldı...
YanıtlaSilHarikaaa elma ve tarçın bir de yanında sütlü tatlı olunca tam benlik olmuş doğrusu ellerine sağlık
YanıtlaSilharıka canım 1 tanesını ıznınle aldım süper ellerıne sağlık
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor, eminim çok lezzetlidir ve çok cici bici bişey olmuş :)
YanıtlaSil