Bu MSA'da ilk etkinliğimiz. Süzme yoğurt üzerinde kızartmalar, tavuk kanadı ve şeftali tatlısının şeftalileri pişerken..
10 Ağustos'ta MSA'da Tefal'in Fikrimühim davetlilerinden biriydim. Davet sebebi actifry'ı denemek ve yeni çıkacak üründen bahsetmekti. Biz 20'ye yakın acemi daha önce hiç girmediğimiz bir mutfakta, Hakan Şef ve Ramazan Şef'in talimatlarıyla sanki hiç yemek yapmamışız gibi yemekler hazırladık. Yeni çıkacak ürünün adı sanı bile geçmeden, elimizde küçük bir kutu hediyeyle evlerimize döndük. Yeni çıkacak cihazı anımsatır bir şey; yeşil bir tabak. Herkese takılmışlar " Koskoca tefal size tabak mı verdi? Actifry verseydi ya?" Vermişti ya başkalarına bize kalır mı:))
Bir pazar gazetede tam sayfa tefal yoğurtçum gördüm. Aha buymuş yeni cihaz, ben demiştim yoğurt makinesidir diye? Yok tefal'in yoğurt makinesi var demişlerdi, ama bence yeterli değildi. Ertesi gün bir kargo, sizle tanıştırmayı unuttuk, işte tefal yoğurtçum. Benimmiş. Yanında da msa tezgah arkadaşım vişne kiraz'la birlikte resmim..
Benim ilgimi tabii ki önce meyveli ve süzme yoğurt çekti. Normal süzmeler ekşiydi çünkü. İlk önce 2 tane 1 lt'lik kaplarda normal ve süzme yoğurt denedim. Süzme yoğurt tam benim istediğim gibi, katı ve ekşi değil. Normal yoğurt evde mayalananlar gibi sulu değil. Üstelik sütü kaynatmadan mayalıyor. Bir kaç gün sonra Fm'den aradılar "2. workshopumuza yoğurdunuzla bekliyoruz." Bana da bahane çıktı meyveli yoğurt mayaladım. Gurme mutfak hikayeleri'nde karamelli yoğurt görmüştüm ve uzun zamandır aklımdaydı. Karamelli, muzlu ve ballı bademli mayalayarak gittim. Bu sefer de actifry'dan kızartma, nutricook'ta dolma ve tefal yoğurtçum'dan elmalı tarçınlı yoğurt yedik.
O günden beri kendi malzemelerimizle tefal'in mayaladığı yoğurtları tüketiyoruz. Kimine göre pahalı, kimine göre gereksiz, kimine göre kocaman ama pratik ve sağlıklı olmasından ötürü ücretiyle kendini telafi edecek bir makine.. Sevdiğiniz markanın ürünlerini kullanarak onun lezzetine yakın yoğurt mayalıyorsunuz. Tencereleri, güveçleri çula çaputa sarmadan, sulu olacak mı diye korkmadan.
Mühim not;
Bu blogda daha önce hiç marka, etkinlik veya reklam yer almamıştı
ama konu tefal ve ürünün güvenilirliği olduğu için aynı zamanda
bir teşekkür namına yazılmıştır.
Tefal'e, Fikrimühim'e, MSA'ya çok teşekkür ediyorum. Durumutfak..
Tefal Yoğurtçum Yoğurt Çorbası
Malzemeler;
Yarım kg. normal mayalanmış yoğurt
Süzme yoğurdun süzülen yoğurt altı suyunun tamamı
Duruma göre ilave su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı haşlanmış buğday
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Nane - tuz
Yapılışı;
Süzme yoğurttan arta kalan yoğurt altı suyu gibi bir sağlık kaynağını değerlendirmek adına yoğurt çorbası yapabilirsiniz.
Yoğurt altı suyu ve yoğurdu bir kap içerisinde tel çırpıcıyla birilikte çırpın. Un ve yumurtayı ekleyerek pürüzsüz bir karışım hazırlayın. Eğer katıysa bir miktar su ekleyin. Tencerede tereyağını eritin. Yoğurt karışımını ekleyerek karıştırın, kaynamaya başlayınca nohut, buğday ve tuzu ekleyin, altını kısarak karıştırmaya devam edin. Kaynayınca altını kapatın nane ekleyin ve dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun...
(Bu yazıyı 2 hafta önce yazmıştım ama geçirdiğimiz kötü günler nedeniyle erteledim. Hala üzüntümüz geçmemesine rağmen çok uzak kalmamamak adına yayınlıyorum.)