Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası
Dışarıdaki soğuk havalara inat bu sıcacık çorba herkese afiyet olsun...
Malzemeler;
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane - reyhan(isteğe bağlı)
Yapılışı;
Yeşil mercimekleri küçük bir tencerede 5 - 10 dk. kadar hafifçe siyah suyu çıkana kadar haşlayın ve süzün. Çok haşlamaya gerek yok, yoksa çorba olma esnasında dağılabilirler. Soğanları yemeklik doğrayarak yağda kavurun, salçayı ekleyin kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine 1.5 - 2 litreye yakın su alarak erişte ve mercimekleri ekleyin. Erişteler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirin. Altını kapattıktan sonra baharatlarını ilave ederek karıştırın, kapağını kapatıp biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.
Ben birçok çorbanın hatta yemeğin baharatını en son ekliyorum. Böylece pişerek hem aromasını kaybetmemiş hem de rengini yemeğe vermemiş oluyor.