Malzemeler;
1 kg. kırmızı biber
Zeytinyağı, Tuz
Keten tohumu
Yapılışı;
Kırmızı biberlerin etli olanlarını tercih etmeniz salatanızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Biberleri yıkadıktan sonra delmeden, tepesini kesmeden, yağlı kağıt serili tepside alt - üst ısıda közlenmeye bırakın. Çok fazla karartmadan fırından alın. Fırında zaten köz tadı almadığından fazla pişirip biberleri inceltip öldürmeye gerek yok :)) Kabuklarının kolay soyulması için fırından aldığınız gibi bir poşete koyup ağzını sıkıca bağlayarak en az 15 dk. bekletin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra istediğiniz gibi doğrayarak hafif tuzlayın. Servis sırasında üzerine zeytinyağı gezdirip keten tohumu, çörek otu, çekirdek vs. serpiştirip lezzetlendirin.
Afiyet olsun..
nefis görünüyor canım.çokta severim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilImmh, olsa da yesek :) Kozlenmis biberi yogurt ve mayonezle de cok severim ben.
YanıtlaSilBegeniyor olmaniza cok sevindim.. Sevgiler..
YanıtlaSil