28 Ağustos 2014 Perşembe

Güllü Limonata


Güllü Limonata

Malzemeler;
6 adet limon
2 adet taze gül
5 - 6 adet kuru gül
3 - 5 dal taze nane
1 + 1/4 su bardağı toz şeker
2 litre su

Yapılışı;
Limonların kabuklarını rendeleyerek  tülbent bir keseye koyun. Limonların suyunu sıkın, toz şekerle birlikte geniş bir kaba alın. 1 su bardağı kaynar suyu üzerine ekleyerek tahta bir kaşıkla limon kabuklarını ezerek şeker eriyene kadar karıştırın. Gül yapraklarını, kuru gülleri ve naneyi ekleyip 1 gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün naneyi tazesiyle değiştirin. 1.5 - 2lt kadar su ilavesi yapıp tekrar dinlenmeye bırakın. En az 3 saat limonatanın tadını alması için bekletin. Soğuk soğuk servis yapın.

Rendelenmiş limon kabuklarının içinde kalması limonatanın lezzetini artırır. İçinde ek malzemeler olduğu için taze tüketilmesi gereken bir içecek, eğer buzdolabında 2 günden fazla kalacaksa limonatayı süzerek içindeki malzemeleri alın ki limonatanın tadı ekşimesin. Dilerseniz tekrar taze nane ve limon dilimleri ekleyebilirsiniz. 

Afiyet olsun.. 

2 yorum: