17 Eylül 2013 Salı

Nutellalı Supangle


Nutellalı Supangle

Malzemeler;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 adet yumurta

2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
5 - 6 yemek kaşığı nutella

Yapılışı;
Un, toz şeker, yumurta ve sütü büyük bir tencerede çırpıcıyla muhallebi olana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra su, sıvı yağ, kakao ve nutellayı ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kaselere alıp 4 - 5 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. 


Biz tabii ki bu kadar küçük kaplarda yemedik bu supangleleri, bunlar küçük hanım için özel hazırlandı. Tahta kaşıkla yemek de ayrı bir hoşuna gitti zaten.. 


Tarifin kaynağı bir yemek programıymış. Hangi sürülebilir çikolatayı seviyorsanız onu kullanmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. cok guzel bır tarıf elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık çok lezzetli bir tarif. Tümayın mutfağında görüp yapmıştım harika bir lezzet...

    YanıtlaSil