23 Temmuz 2013 Salı

Pırasalı Fırın Makarna Ramazan Özel 15. Gün


Pırasalı Fırın Makarna

Malzemeler;
Yarım paket makarna
250 gr pırasa
3- 4 dilim etimek
1 aida bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber,kırmızı pul biber

Yapılışı;
Makarnayı haşlayın. Pırasaları halka halka doğrayıp az sıvı yağda bir tavada yarı diri kıvamda kalana dek kavurun. Yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırarak bir harç hazırlayın. Etimekleri küçük parçalara bölün. Kaşarın ve galeta ununun yarısını üzeri için ayırın. Makarnalar ve pırasa ılıdığında sos, baharatlar, galeta unu ve kaşarın yarısını ekleyerek karıştırın. 180 derecede fırına verin. 20 dk. sonra rendelenmiş kaşarı makarnanın üzerine gezdirin, üzerine galeta ununu serpin ve kaşar eriyene kadar tekrar pişirin. 

Bu tarif 4 aya yakındır yayınlanmayı bekliyordu. Ramazan ayında iftar sofraları için ayrı bir fikir olsun..

Afiyet olsun.. 

Geçen sene bugün ne yayınlamışım?

1 yorum: