Çikolatalı Tart
Malzemeler;
1.5 paket yulaflı bisküvi
100gr eritilmiş tereyağı
1 paket krema
160 gr çikolata
Yapılışı;
Bisküvileri robotta toz haline getirip tereyağıyla karıştırın. Küçük bir kalıbın tabanına düzgünce bastırıp sıkıştırarak yayın. Derin dondururucuda bekletin. Kremadan yarım çay bardağı kadar ayırın. Kalan kremayı kaynatmadan bir tencerede ısıtın ve çikolataları kırarak üzerine ekleyip, karıştırarak eritin. Bisküvi tabanının üzerine dökün. Buzdolabında soğutun, üzerini süsleyerek servis yapın.
Dilimlerken bozulmaması içim önemli olan, krema miktarının çikolata miktarını geçmemesi. En fazla çikolatayı çok ya da ikisini de eşit miktarda kullanın.
Çok beğenirim kendisini, Seda Yetişkin Taşkın'dan alıntıdır..Afiyet olsun..
Çok güzel olmuş, çok severim :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbayılırım :)
YanıtlaSilAaa ne kolaymış, kesin yapacağım ben bunu...
YanıtlaSilNe kadar kolaymış. O kadar güzel görünüyor ki..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilNe kadar da şirin,nasıl da lezizler:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Şifa olsun..
www.fraise-framboise.blogspot.com
YanıtlaSilbende denicem çok lezetli
gorunuyor
harika bir fiki rellerinze saglik
bana da beklerim ^^
bisou bisou
www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com
çok pratik bir tarif. Yalnız yarıdığımız yarım bardak kremayı ne yapıcaz, sonradan tartta kulanılacak mı?
YanıtlaSilKalan kremayi cirpacaginiz kap, mikserin ucu ve krema sogukken birazcik pudra sekeriyle mikserden gecirip uzerini suskemede kullanabilirsiniz. Bunlarin soguk olmasi kremanin sertlesmesi icin. Ya da corbalara pistikten sonra ekleyip karistirabilirsiniz.
Sil