31 Ekim 2012 Çarşamba

Çikolatalı Tart


Çikolatalı Tart

Malzemeler;
1.5 paket yulaflı bisküvi
100gr eritilmiş tereyağı

1 paket krema
160 gr çikolata

Yapılışı;
Bisküvileri robotta toz haline getirip tereyağıyla karıştırın. Küçük bir kalıbın tabanına düzgünce bastırıp sıkıştırarak yayın. Derin dondururucuda bekletin. Kremadan yarım çay bardağı kadar ayırın. Kalan kremayı kaynatmadan bir tencerede ısıtın ve çikolataları kırarak üzerine ekleyip, karıştırarak eritin. Bisküvi tabanının üzerine dökün. Buzdolabında soğutun, üzerini süsleyerek servis yapın. 
Dilimlerken bozulmaması içim önemli olan, krema miktarının çikolata miktarını geçmemesi. En fazla çikolatayı çok ya da ikisini de eşit miktarda kullanın. 
Çok beğenirim kendisini, Seda Yetişkin Taşkın'dan alıntıdır..

Afiyet olsun..

10 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, çok severim :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Aaa ne kolaymış, kesin yapacağım ben bunu...

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar kolaymış. O kadar güzel görünüyor ki..

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar da şirin,nasıl da lezizler:)
    Ellerine sağlık canım.
    Şifa olsun..

    YanıtlaSil
  7. www.fraise-framboise.blogspot.com

    bende denicem çok lezetli
    gorunuyor
    harika bir fiki rellerinze saglik


    bana da beklerim ^^

    bisou bisou

    www.fraise-framboise.blogspot.com
    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. çok pratik bir tarif. Yalnız yarıdığımız yarım bardak kremayı ne yapıcaz, sonradan tartta kulanılacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalan kremayi cirpacaginiz kap, mikserin ucu ve krema sogukken birazcik pudra sekeriyle mikserden gecirip uzerini suskemede kullanabilirsiniz. Bunlarin soguk olmasi kremanin sertlesmesi icin. Ya da corbalara pistikten sonra ekleyip karistirabilirsiniz.

      Sil