12 Ağustos 2012 Pazar

Demirhindi Şerbetli Şeftali Kompostosu Ramazan Özel 24. Gün


Demirhindi Şerbetli Şeftali Kompostosu

Malzemeler;
1 adet elma
2 adet şeftali
1.5 lt. su
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı karanfil 
1 çubuk tarçın
1  paket hazır demirhindi şerbeti

Yapılışı;
Şeker, tarçın ve karanfilleri suyla birlikte kaynamaya bırakın. Şeftali ve elmayı temizleyip, küp küp doğrayın. Kaynayan şerbete ekleyip 5 dk. kadar daha birlikte kaynamaya bırakın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilıdığında demirhindi şerbetini üzerine boşaltıp karıştırın ve soğuması için buzdolabına kaldırın. Soğuk soğuk servis yapın. 
Ramazan'dan önce yaptığım bu şerbeti paylaşmak bugüneymiş.. 
Afiyet olsun..

Günün duası:

Allahım, bize ve gıybetini yaptığımız kişiye mağfiret eyle. (Gıybetin affı için dua)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder