Kakaolu Muhallebi
Malzemeler;
3 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
80 gr bitter veya sütlü çikolata
Yapılışı;
Un, nişasta, şeker ve kakaoyu tencereye alın ve topaklanmaması için birbirinre karıştırın. Daha sonra yumurta ve sütü ilave edip kısık ateşte kaynayana kadar tel çırpıcıyla çırpın. Muhallebi kıvamından biraz sulu olacak, altını kısın 1 -2 dk. daha çırpıp ocaktan alın. Çikolatayı içine kırarak çırparak eritin. Kuplara boşaltın, ilk sıcağı çıktıtan sonra dolaba alın. 3- 5 saat sonra servise hazır olsun.
Ekleyeceğiniz çikolata lezzette etkili olacaktır. Mesela ben bitter sevmem ama bütün pasta, keklerde bitter kullanırım. Çünkü bitter eridiğinde çikolata lezzeti daha çok yayılıyor. Bir de başka bir tatla birleşeceği için o acılık gidiyor. Tabii burada kakaonun lezzeti de önemli, lezzetine güvendiğiniz kakaoyu ekleyin, hatta miktarını 3 kaşığa bile çıkarabilirsiniz.
Afiyet olsun..
kaselerden birini alayım ,çok güzel görünüyorlar
YanıtlaSilellerine sağlık canım
nefiss olmuş cevizde çok yakışıyor kakaoyla ellerine sağlık
YanıtlaSilharika gorunuyor ellerinize saglik
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
Tam çocuklar için
YanıtlaSilsüper.
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
Çok güzel görünüyor, sütlü tatlılara bayılırım.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSil