27 Nisan 2012 Cuma

Yoğurtlu Sebze Salatası


Yoğurtlu Sebze Salatası

Malzemeler;
2 adet haşlanmış patates
2 adet havuç
2 adet kabak
1.5 - 2 su bardağı yoğurt
Dere otu
Bir kaç diş sarımsak

Yapılışı;
Havuç - kabak tarator misali bir salata. 
Havuçları ve kabakları rendeleyin, kabakların fazla suyunu sıkın. Her ikisini de ayrı ayrı 1'er yemek kaşığı sıvı yağla kavurun. Haşlanmış patatesleri rendenin iri tarafıyla geniş bir kabın içine rendeleyin, havuç, kabak ve dere otlarını üzerine ekleyin. Bütün malzemeler karışınca sarımsaklı yoğurtla harmanlayıp servis tabağına alın. 

Afiyet olsun...

12 Nisan 2012 Perşembe

Kuruyemişli Kek


Kuruyemişli Kek

Malzemeler;
2 yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 - 2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı kadar fındık, ceviz, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir

Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı;
Bütün malzemeleri oda sıcaklığına getirin. Yumurtayı bir fiske tuzla 3 katı hacme ulaşana dek köpürtün. Yağ ve süt ilavesiyle biraz karıştırın. 2 bardak un ve diğer toz malzemeleri eleyerek karışıma alın, hamurun durumuna göre un ilavesi yapın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökerek kuruyemişleri hamura ekleyin ve yavaşça karıştırın. 180 derecede kürdan testinden geçene kadar pişirin. Kek ılıyınca pudra şekeri serperek servis yapın. 

Afiyet olsun.. 


5 Nisan 2012 Perşembe

Cevizli Karamelli Kek


Cevizli Karamelli Kek


Malzemeler;
2 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1.5 - 2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
1.5 su bardağı ceviz içi

Üzeri için;
Karamel sos
100 ml krema

Yapılışı;
Yumurtaları bir fiske tuzla köpürtene kadar çırpın. Şekeri ekleyerek krema kıvamını alana kadar çırpmaya devam edin. Yağ ve sütü ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu,vanilya ve tarçını karışıma eleyin. Unu öncelikle 1.5 bardak ekleyerek karıştırın. Hamurunuz kıvam aldığında cevizi ekleyip karıştırarak dikdörtgen bir tepsiye dökün. Orta kalınlıkta bir kek olacağından 160 derecede pişirin, kürdan testini geçince fırından alın.
Kremayı ocakta hafifçe ısıtın, karamel sosu üzerine dökün, karamelle kremayı kaynatmadan tel çırpıcıyla birbirine yedirin. Soğutmadan kekin her tarafına eşit şekilde dökün. İri ceviz parçalarıyla üzerini kaplayın.
Kekin yağından, şekerinden kısmam üzerindeki karamel yüzünden. Tatlıyla aranız gayet iyiyse kekin malzemesiyle dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz.
Hazır karamel sos bulamazsanız, karamelli çikolatayı biraz tereyağı ilavesiyle benmari eritip kekin üzerine dökebilirsiniz.

Afiyet olsun...