Cevizli Karamelli Kek
Malzemeler;
2 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1.5 - 2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
1.5 su bardağı ceviz içi
Üzeri için;
Karamel sos
100 ml krema
Yapılışı;
Yumurtaları bir fiske tuzla köpürtene kadar çırpın. Şekeri ekleyerek krema kıvamını alana kadar çırpmaya devam edin. Yağ ve sütü ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu,vanilya ve tarçını karışıma eleyin. Unu öncelikle 1.5 bardak ekleyerek karıştırın. Hamurunuz kıvam aldığında cevizi ekleyip karıştırarak dikdörtgen bir tepsiye dökün. Orta kalınlıkta bir kek olacağından 160 derecede pişirin, kürdan testini geçince fırından alın.
Kremayı ocakta hafifçe ısıtın, karamel sosu üzerine dökün, karamelle kremayı kaynatmadan tel çırpıcıyla birbirine yedirin. Soğutmadan kekin her tarafına eşit şekilde dökün. İri ceviz parçalarıyla üzerini kaplayın.
Kekin yağından, şekerinden kısmam üzerindeki karamel yüzünden. Tatlıyla aranız gayet iyiyse kekin malzemesiyle dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz.
Hazır karamel sos bulamazsanız, karamelli çikolatayı biraz tereyağı ilavesiyle benmari eritip kekin üzerine dökebilirsiniz.
Afiyet olsun...