23 Kasım 2010 Salı

Zeytinyağlı Ispanak Kökü


Zeytinyağlı Ispanak Kökü

Malzemeler;
Yarım kg. ıspanağın sap kısımları
1 adet havuç
1/2 çay bardağı pirinç
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
3/4 su bardağı su
Tuz

Servis için 1limon

Yapılışı;
Ispanağın sapı, havucun çöpü ve pirincin tanesiyle yedikçe yediren bir zeytinyağlı. Yukarıdaki ölçü az miktarda hazırlamak için. 2 katı malzemeyle çay davet sofralarında zeytinyağlı veya salata olarak hazırlayabilirsiniz. 
Havuçları soyarak kibrit çöpünden az kalın olacak şekilde doğrayın. Sarımsağı püre haline getirin, yağla birlikte hafifçe kavurun. Kalan tüm malzemeleri ekleyip suyunu üzerine dökün. Kaynadıktan sonra altını kısın, pirinçler şişene kadar pişirin. Ilıdıktan sonra üzerine limon sıkarak servis yapın. Alternatif bir salata veya zeytinyağlı çeşidi. Pratikliği hasebiyle çok vakit almadan acele sofralara dahi anında hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık ben genelde ıspanak kökle
    rini çorba yaparım.Çok leziz olmuş sevgiler.Ben
    de beklerim.

    YanıtlaSil
  2. sebze severler için nefis bir lezzet ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil