Yoğurtlu Buğday Salatası
Malzemeler;
1 su bardağı buğday
1/2 su bardağı haşlanmış mısır
Dere otu
1 diş sarımsak
Tuz
1 + 1/2 su bardağı yoğurt
Nane
Yapılışı;
Buğdayı bir gün önceden ıslatmaya bırakın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar suyla haşlayın. Şişen buğdayları süzerek bir kaba alın. Dere otunu doğrayın, sarımsağı püre haline getirin, haşlanmış mısır ve tuzla birlikte buğdaya ekleyin.Soğuyan buğdayın üzerine bir kapta çırptığınız yoğurdu dökün. Çok sulu yoğurt kullanmamaya dikkat edin. Gerçi buğdaylar yoğurdun suyunu çekiyor ama yoğurt sulu olunca salatanın tadı değişiyor.Nane serpiştirerek servis yapın.
Afiyet olsun...
ellerine sağlık. şu yaz günlerinde ve günlerde yenebilecek süper bir salata.
YanıtlaSil