Malzemeler;
1 su bardağı buğday
1 çay bardağı kırık mısır (Aktarlarda ve bazı semt pazarlarında bulabilirsiniz)
3 su bardağı yoğurt
Aldığı kadar su
Nane
Yapılışı;
Sıcak yaz günleri için serinletici ve doyurucu bu çorbayı denemenizi tavsiye ediyorum.
Buğdayı ve mısırı bir gün önceden suda bekletmeye bırakın. Ertesi gün suyunu süzerek aynı tencerede tuzunu ekleyerek buğday ve mısırlar şişene dek haşlayın. Ayranı hazırlayın ve ılıyan buğdaylı karışıma naneyle birlikte ekleyerek karıştırın.
Ayranın kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, daha yoğun bir kıvam seviyorsanız su miktarını az tutmanız gerekir. Kırık mısır yerine buğdayı haşlarken sonuna doğru konserve mısırlardan ekleyebilirsiniz.Çorbanın ayranını servis yapacağınız zaman da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
basarili bir corba ve resim... afiyet olsun.
YanıtlaSilhttp://www.sutumesarellemekarisma.blogspot.com/
ilk defa kayınvalidemde yediğim süper lezzett...ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok severim çok da güzel gözüküyor..Fotoğraftan sanki çıkıverecekmiş gibi :)) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilCorba da görüntü de nefis. Ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilFotografa bayildim. Corbada nefis gorunuyor, ellerine saglik.
YanıtlaSilBayılıyorum bu çorbaya ramazanlıkta da soğuk soğuk nefiss oluyor.. Hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSil