Kemalpaşalı Sütlaç
Malzemeler;
1 paket Kemalpaşa Tatlısı
veya
Yarım paket Kemalpaşa Tatlısı
1 paket hazır sütlaç
Yapılışı;
Bloğumu ilk açtığımda bu tarifin muhallebilisini denemiştim, muhallebisine tarçın eklemiştim. 2 sene önceki Ramazan'da Keşküllü Kemalpaşa yapmıştım, bu sene Ramazan'dan sonra da bunu yaptım. Sanırım en güzeli sütlaçlısı oldu. Zaten sütlaca meyveyi, karameli ve çikolatayı da çok yakıştırırım. Belki de o yüzdendir sütlaca böyle taklalar attırmam.
Evde yaptığınız sütlacın bir kısmını farklı yapmak veya yeni bir lezzet denemek isterseniz işte size bir tarife iki öneri.
Kemalpaşayı veya Peynir Tatlısını üzerindeki tarife göre hazırlayın. Biraz şerbetli - sulu kalmaları daha lezzetli olmalarını sağlıyor. Eğer büyüklerse kaselerin dibine birer tane küçüklerse bir kaç tane yerleştirebilirsiniz. Üzerine sütlacını sıcakken dökün ve ilk sıcağı çıktığında buzdolabına kaldırın. Soğuk soğuk servis yapın.
Ben hazır Kemalpaşa kullandığım zamanlarda şeker miktarı çok fazla olduğu için üzerindeki şerbet ölçüsünü birebir uygulamıyorum. Şekerini bayağı kısıyorum, tavsiyem şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlamanız.
Afiyet olsun..