Ayva Tatlısı
Malzemeler;
4 -5 adet ayva
Toz şeker
Kırmızı gıda boyası
Su
Kaymak
Yapılışı;
Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeğini, çerini çöpünü ayıklayın. İç kenarları üste gelecek şekilde büyük bir tencereye dizin. Her yarım ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker dökün. Ayvaların yarısına gelecek kadar su doldurduğunuz bir kaba (yaklaşık 1 - 1.5 lt.) çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası ekleyin. Hazırladığınız suyu tencereye boşaltın. Ayvanın çekirdeklerini suya jöle kıvamını vermesi için ayvaların üzerine koyun ve pişmeye bırakın. Ara ara ayvaları ters çevirerek yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra bir kaba alın, üzerlerine 2 yemek kaşığı sularından gezdirin ve soğumaya bırakın. Soğuduğunda kaymakla servis yapın.
Aynı zamanda çekirdekler kırmızı renk de verirmiş ama ben hiç o rengi elde edemedim. Belki de fırınlama yöntemiyle piştiğinde o renk elde ediliyordur. Daha önce yaptığım Kup Ayva Tatlısı'nda da bundan bahsetmiştim. Orada diğer renk verme yöntemlerini de görebilirsiniz.
Afiyet olsun..