Buzdolabı Böreği
Malzemeler;
3 adet yufka
3 adet patates
3/4 su bardağı süt
İsteğe bağlı olarak
Rendelenmiş kaşar, mısır, zeytin, maydanoz, pastırma
Tuz, kırmızı pul biber
Üzerine 1 yumurta sarısı
Yapılışı;
Patatesleri kabuklarını soyarak haşlayın, süzdükten sonra süt ve tuz ekleyerek püre haline getirin. Bu sırada eğer farklı malzemeler eklemek isterseniz ufak ufak doğrayarak veya rendeleyerek patatese ekleyin. İlk yufkayı tezgaha serin karışımın üçte birini yufkanın her yerine sıvayarak döşeyin. İkinci yufkayla üzerini kapatın, kalan karışımın yarısını üzerine yayın. Son yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkanın iki kenarından içeriye doğru hafifçe katlayıp dikdörtgen şekli verin. Sıkıca sarıp rulo yapın. Buzdolabında en az iki saat beklettikten sonra dilimleyerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine ve isterseniz yanlarına yumurta sarısı sürün. Kırmızı biber serperek 180 derecede fırına verin.
Elmada Bitki Çayı;
Miktarları istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Elma Kurusu
Ihlamur
Ekinezya
Kuşburnu
Zencefil
Limon, mandalina kabuğu
Taze elma, çubuk tarçın ve bal
Yapılışı;
Bütün malzemeleri birlikte kaynatın. Elmaların tepesini kesip içini oyarak temizleyin, sıcak çayınızdan doldurup bal ekleyerek çubuk tarçınla karıştırarak afiyetle için.
Bu havalarda herkeste bir hastalığa yakalanma telaşesi, hasta olanların yanında kiminin burnu, kiminin boğazı tıkalı.. Ben hafta sonu baharatlı bir kek ve bitki çayı yapıp ufak bir tedbir aldım, ilaca başlamadan, hasta olmadan yiyin için, sonrasının pek bir faydası yok, aman!
Afiyet olsun...