6 Şubat 2018 Salı

Susam Mantolu Ebruli Kek


İnsanın yayınladım zannedip de yayınlamadığı tarifi de oluyormuş demek ki.. Bkz: Sene 2015.. 


Susam Mantolu Ebruli Kek

Malzemeler;
5 adet yumurta
1 su bardağı su
1 çay bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
3 - 3.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık içi
Susam

Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki yumurtaları bir fiske tuzla köpürtün, şekerini ilave edip krema kıvamını alana dek çırpın. Sıvı malzemeleri üzerine dökün. Kakao, su ve fındık içi hariç tüm malzemeyi eleyin. Koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edin ve fındığını karıştırın. Hamuru ikiye bölerek birisine kakao ve suyu ekleyerek tekrar çırpın.
Yağladığınız kek kalıbının her tarafına susam serpin. Kek kalıbının bir tarafına bir kepçe sade hamurdan dökün. Döktüğünüz hamurun tam ortasına bir kepçe kakaolu hamurdan dökün. Hamurlar bitene kadar bu işleme devam edin. 170 derece önceden ısınmış fırında pişirin. Soğuduğunda kalıptan çıkarın, ılık ılık servis yapın.

Afiyet olsun..