27 Ekim 2013 Pazar

Kemalpaşalı Sütlaç


Kemalpaşalı Sütlaç

Malzemeler;
1 paket Kemalpaşa Tatlısı

veya

Yarım paket Kemalpaşa Tatlısı
1 paket hazır sütlaç

Yapılışı;
Bloğumu ilk açtığımda bu tarifin muhallebilisini denemiştim, muhallebisine tarçın eklemiştim. 2 sene önceki Ramazan'da Keşküllü Kemalpaşa yapmıştım, bu sene Ramazan'dan sonra da bunu yaptım. Sanırım en güzeli sütlaçlısı oldu. Zaten sütlaca meyveyi, karameli ve çikolatayı da çok yakıştırırım. Belki de o yüzdendir sütlaca böyle taklalar attırmam. 


Evde yaptığınız sütlacın bir kısmını farklı yapmak veya yeni bir lezzet denemek isterseniz işte size bir tarife iki öneri.

Kemalpaşayı veya Peynir Tatlısını üzerindeki tarife göre hazırlayın. Biraz şerbetli - sulu kalmaları daha lezzetli olmalarını sağlıyor. Eğer büyüklerse kaselerin dibine birer tane küçüklerse bir kaç tane yerleştirebilirsiniz. Üzerine sütlacını sıcakken dökün ve ilk sıcağı çıktığında buzdolabına kaldırın. Soğuk soğuk servis yapın. 

Ben hazır Kemalpaşa kullandığım zamanlarda şeker miktarı çok fazla olduğu için üzerindeki şerbet ölçüsünü birebir uygulamıyorum. Şekerini bayağı kısıyorum, tavsiyem şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlamanız. 

Afiyet olsun.. 

22 Ekim 2013 Salı

Hellimli Tavuklu Salata


Sonbahar soframızın en sevilen tariflerinden biri Hellimli Tavuklu Salata.. Besleyiciliği ve zararsızlığıyla herkes tarafından korkmadan yenilebilir. 
Hellimli Tavuklu Salata

Malzemeler;
2 demet kuzu kulağı
1 paket hellim peyniri
Yarım kg tavuk şinitzel
Kaju taneleri
Tuz ve zeytinyağı

Yapılışı;
Tavuk şinitzelleri ve hellim peynirlerini küçük kareler, dikdörtgenler şeklinde doğrayın. Kuzu kulaklarını saplarından ayıklayıp yıkayın ve süzün, gerekirse kurutun. 
Orta ısıdaki tost makinesinde hellim peynirlerini pişirin ve kenara alın. Tost makinesine az sıvı yağ sürüp tavukları dizin ve iki tarafını eşit şekilde pişirin. Makineden aldıktan sonra çok az tuz serpin. Tavuklar ve peynirler ılıdıktan sonra kalan malzemeleri karıştırıp servise hazırlayın. 
Kuzu kulağı ekşi olduğu için limon kullanmadım, isterseniz ıspanak, semiz otu, göbek marul gibi çiğ yiyebildiğiniz otlarla da değerlendirebilirsiniz. 

Afiyet olsun..

7 Ekim 2013 Pazartesi

Sonbahar Temalı Davet Masası ve Profosyonel Yemek Fotoğrafları

Yapım ve styling: Reyyan Özuğur
Fotoğraflar: Ayşe Ezgi İçmeli


Neredeyse bütün yemek bloggerları yemek videosu çekimleri, tv programı çekimleri teklifi alıyor. Ama ben bunların hiç birini değerlendirmediğim için size bunlardan bahsedemiyorum. Zaten bunların üstüne benim için çok daha güzel bir teklif aldım. Ben yaptım hazırladım, Ayşe Ezgi İçmeli alet edavatıyla fotoğrafladı. Hani benim 1- 2 dk. içinde çektiğim fotoğraflar gibi olmadı hiç. Perdeleri açtık, yansıtıcı, tripod vs.. Fotoğrafları gördükten sonra tekrar makineme söylenmeye başladım, o da bugün bana " system error" verdi, kaldıramadı tabi:)


Bir aydır ayarlamaya çalıştığımız kuzenler toplantımız için sonbahar teması seçtim. Çok sevdiğim kahverengi tonları, yaprak, kozalak, rafya ipi, hasır ip, keçe şans kurabiyeleri temanın parçalarıydı... Fotoğraflayamadığımız çok güzel şeyler de kaldı..  


Burada da fotoğrafçımız çalışırken, habersiz ben çektim:) 


Sofradaki tariflerin çoğu blogda mevcut.. 
Milföy Kol Böreği.. Garnitürlü hazırladım.. 


Midye Börek.. Kabaklı hazırladım.. 


Hellimli Tavuklu Salata.. 




Meyve Salatası..








Cevizli ve Karamelli Profiterol..


Keçe Şans Kurabiyeleri..

Misafirler gelmeden önce hızlıca çekim yaptığımızdan çok kesik kesik bir muhabbetimiz oldu ama gayet de uyumlu çalıştık.. Kendisi o "Fotoğraf çekiminden sonra kim yiyor bunları?" kısmına da katıldığı için çok teşekkür ederim. Bir benim makinemden çıkan fotoğraflara bir onun makinesinden çıkan fotoğraflara bakıp iç geçirmekle yetiniyorum şu an:) Ayrıca günümüzün çok güzel geçmesini sağlayan misafirlerime de ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.


Yoğun bir hafta olacağından salata tarifleri büyük ihtimalle bayramdan sonra.. 

4 Ekim 2013 Cuma

Milföy Kol Böreği



Milföy Kol Böreği

Malzemeler;
4 adet ikili milföy (8 kare parça)
1 çay bardağı un

2 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
Kırmızı pul biber, kara biber, tuz
1 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yumurta sarısı 
Çörek otu
Mavi haşhaş tohumu



Yapılışı;
Rondodan geçirilmiş soğanı sıvı yağda soteleyin. Patatesleri üzerine rendeleyip baharatlarını ekleyerek birbirine iyice yedirerek iç harcı hazırlayın. 
Milföyler oda sıcaklığına geldiğinde un serpilmiş tezgahta büyük bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Hamurun her tarafına gelecek şekilde patatesli harcı serpiştirin. Hamuru rulo yapıp kendi etrafında bir kaç kez döndürerek kol böreği şekli vererek tepsiye alın. Yumurta sarısı sürüp çörek otu - mavi haşhaş tohumu serpip 180 derecede pişirin. 
bu börek harcında soğanı yemeklik doğramaktansa püre halinde kullanmayı daha çok seviyorum, böylece soğanla patates iyice kaynaşmış oluyor ve soğanın suyu harcı yumuşatmış oluyor. İç harcını değiştirebilir, üstüne farklı şeyler serpebilirsiniz. 

Afiyet olsun..