20 Ağustos 2010 Cuma

Kabaklı Kiş (Milföy Hamuru ile)



Kabaklı Kiş (Milföy Hamuru ile)


Malzemeler;
6 adet milföy hamuru
2 adet kabak
5 - 10 dal dere otu
1 su bardağı rendelenmiş peynir
Kırmızı biber, tuz
Üzeri için rendelenmiş kaşar


Yapılışı;
Resmim pek güzel değil biliyorum ama hem lezzetinden hem de sahur alternatifi olacağını düşündüğümden paylaşmak istedim.
Milföyleri yumuşaması için bir kenara alın. Kabakları rendeleyin, suyunu sıkın.Kaşar rendesi hariç diğer malzemeleri kabağa karıştırın.Bu arada oda sıcaklığına gelen milföyleri hafifçe unlanmış tezgahta yan yana dikdörtgen olacak şekilde yerleştirin. Kenarlarından birbirine bastırarak yapıştırın ve tepsinizin büyüklüğüne göre merdaneyle açın.Elinizle çekiştirerek de şekil verebilirsiniz.Benim tepsim küçük olduğu için fazla uğraşmama gerek kalmadı. Yuvarlak borcam veya tepsi de kullanabilirsiniz. Hamurun bir kısmını kenarlardan sarkıtın. Hazırladığınız içi milföyün  üzerine yayın.Sarkan hamurları içe doğru kıvırın, köşelerden birleştirin.İsterseniz hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürebilirsiniz. 180 derecede kabaklar pişip milföyün kenarları hafif renk alana kadar pişirin.Fırından almadan üzerine kaşar rendesini gezdirin, kaşarlar kızarınca fırından alın. 
Sıcakken dilim dilim servis yapın.


Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. ellerine sağlık, sebze tüketmek için değişik bir alternatif olmuş.Görüntü de gayet güzel bence...

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar pratik olmuş, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor. Farklı bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil