24 Mayıs 2010 Pazartesi

Gün Daveti Sofrası




Hafta sonu gelen iş arkadaşlarım için hazırladığım sofra.Menümüzde;


Çakma Suşi(zeytin ezmeli biber sarmalı rulolar) 
Zeytinyağlı Sarma
Trufflu Çerez Tabağı

Çilekli Turta ve buzdolabında Meyveli Parfemiz vardı.








Bayanların isteği üzerine öncelikle çilekli turtanın tarifini veriyorum.Diğerleri sırayla inşallah..



Çilekli Turta


Malzemeler;
Tart Hamuru
100 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı kavrulmuş çekilmiş fındık içi
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 - 2,5 su bardağı kadar un


Dolgu Kreması
1 paket hazır dolgu kreması kullandım. Aslında 2 paketle daha güzel olur. Kremaya yarım limonun suyunu sıktım ekşilik vermesi için.
Hazır krema kullanmak istemiyorsanız;
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un 
1/2 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
Yarım limon suyu


Üst Kısım
250 gr çilek
1 paket tart jölesi


Yapılışı:
Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri krema kıvamına gelene kadar elle karıştırılır.Fındık içi ve un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamura unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını ayarlaryabilirsiniz. Böylelikle çok sert bir tart hamurunuz olmaz.
Hafifçe unlanmış tezgahta tart kalıbınıza uygun boyda merdaneyle hamurunuzu açın.Tart kalıbınız yoksa tepside veya borcamda da  yapabilirsiniz.Yağlı hamur olduğu için kalıbından kolay çıkıyor. Elinizle kalıba kenarları yüksek kalacak şekilde yerleştirin. 
Ya da hamurunuzdan limon büyüklüğünde bir parça ayırın.Kalıbınızın dibine sığacak genişlikte hamurunuzu yayın.Ayırdığınız hamuru uzun rulo şekline getirin ve tepsinin kenarına alttaki hamura yapıştırarak çember şeklinde sarın. Hazırladığınız hamuru böylece en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.
180 derecede pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından alın. 


Bu esnada dolgu kremasını hazırlayın. Bütün malzemeler muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Biraz ılıdığında tartınızın üzerine yayın.


Çilekleri dilediğiniz gibi doğrayıp dizin.Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın.Dilediğiniz gibi süsleyerek biraz dolapta beklettikten sonra servis yapın. 


Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. diğer tarifleri merakla bekliyorum..

    YanıtlaSil
  2. Hepsi muhtesem.Bu yasta böyle güzellikler...
    Izleyicim olmussunuz tesekkür ederim.Ben artik hafif mutfakta tariflerime devam edecegim.Oraya da beklerim.Berlinden sevgiler...
    www.hafifmutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Bloğunu görür görmez izlemeye aldım canım ellerine sağlık görüntüler ne kadar güzelse eminim tatlarda harikadır başarılar canım FERİDECO ben

    YanıtlaSil